Klasalbum: K3B

Laatste nieuwsberichten


K3B

juf Yanka


Ken jij de Gruffalo? Wacht maar tot je hem ziet!

Slagtanden heeft-ie en vlijmscherpe klauwen

En knarsende kaken die alles kauwen

Eeltige knieën en zijn voeten zijn plat

Op de punt van zijn neus zit een gifgroene wrat.

Hij heeft oranje ogen, een tong zo zwart als drop

En paarse stekels van zijn staart tot zijn kop.

De Gruffalo is eng en hij bestaat.

Ga nu maar lopen want anders is ’t te laat!


Wij leren komende twee weken over de Gruffalo. We spelen spelletjes, poppenkast, we maken parchtige knutselwerkjes... En af en toe gaan we eens lekker griezelen.

Gruffalo-groetjes,
juf Yanka

HAU iedereen,

Komende twee weken leren we over indianen. De juf vertelt elke dag een stukje van het verhaal van Indi. Indi is een kleine indiaan die graag een grote verentooi wil met heel veel pluimen. Haar papa (het opperhoofd) vertelt haar dat ze de pluimen niet zomaar krijgt, maar ze moet verdienen. Indi zoekt allerlei manieren om pluimen te verdienen: afval opruimen, dieren helpen,...
We tellen elke dag hoeveel pluimen Indi op haar verentooi heeft.

De kleuters krijgen zelf een indianen-naam (die ze zelf kiezen) en verdienen ook allemaal pluimen.

Als de kleuters thuis iets hebben liggen in verband met het thema, mogen ze dit altijd meenemen naar de klas (graag voorzien van naam).

Indianen-groetjes,
Juf Yanka


Spatje is het knuffeldier van de ruimtewezens. Op de eerste schooldag landt Spatje op de speelplaats van de school met zijn ruimteschip. Hij doet de deur van het ruimteschip open gaat een kijkje nemen en  plots... klinkt er veel lawaai... 'ooo neee... het ruimteschip vertrekt zomaar...". Spatje blijft alleen achter op de speelplaats, maar maakt al snel een nieuw vriendje... Jeroen. Jeroen deelt zijn boterhammen en neemt Spatje mee op avontuur in de klas. Wanneer de kinderen naar huis gaan blijft Spatje op school. Gelukkig kwam het ruimteschip gauw terug om Spatje weer mee de ruimte in te nemen. Hij vergeet natuurlijk Jeroen niet gedag te zeggen en vliegt 's avonds nog eventjes langs het raam van zijn vriend om hem uit te zwaaien.

Het thema 'Spatje' gaat over: nieuwe vrienden maken, opnieuw naar school gaan, zich soms wat bang voelen, voor elkaar zorgen... We leren ook Spatje en zijn vriendjes kennen, ze hebben allemaal andere kleuren en vormen. Natuurlijk leren we elkaar ook nog wat beter kennen.


Groetjes,
juf Yanka & Spatje
Welkom in K3B,

We gaan er een super-fantastisch-leerrijk-gezellig-feestelijk-gek-fijn jaar van maken!

Groetjes,
juf Yanka

Vorige pagina: K3A
Volgende pagina: K3C